4.07.2015

Sub masca pretinsei libertati de exprimare "diva" Mihaela Radulescu, neavand ce face probabil a atacat fara niciun rost o minoritate sexuala, a carei singura vina este ca exista. Infiorator cum oameni ce se pretind cultivati refuza efectiv sa iasa din gandirea de tip Evul Mediu.

Am incercat si eu sa las un comentariu pe pagina distinsei doamne (https://www.facebook.com/MihaelaRadulescuSchwartzenberg/posts/1073726779309410), insa, in spiritul dezbaterii, acesta a fost sters.
De aceea, va rog sa imi permiteti sa il postez aici:
Stimata doamna,
Nu cred ca stiti ce este libertatea
Libertatea presupune ca uneori veti vedea (auzi, observa) lucruri care nu va plac. Insa asta nu inseamna ca acele lucruri sunt anormale, ci doar ca nu va plac dvs.
Aceasta voluptate de a imparti lumea in NOI si EI si de a cataloga grupul "EI" ca fiind anormali este insasi esenta fundamentalismului. Stiti ce e acela fundamentalism, nu? Stiti ca e cancerul umanitatii?
Un habotnic musulman va considera ANORMALA, fiindca sunteti crestina. Vi se pare OK? Fiindca singura diferenta intre dvs si acel habotnic este zeul la care va inchinati.
Nu cred ca stiti ce e aia libertate de exprimare.
Libertatea de exprimare este un concept dupa care NU va puteti ascunde atunci cand discriminati.
Nu ne putem injura, calomnia, insulta unul pe altul, doar fiindca avem libertatea de exprimare.
Aceasta libertate este un drept. Si ca orice drept, comporta abuzuri. Iar dvs. tocmai ati abuzat de acest drept. Fie ca va referiti la homosexuali ca fiind tampiti sau ca fiind anormali e la fel. E o insulta gratuita, venita in numele unor impresii personale.
Nu cred ca stiti ce e normalitatea.
Spuneti dvs ca homosexualii sunt anormali. Marele argument fiind cel biblico-creationist.
Chiar raportandu-ne la biblie, dati-mi voie sa va intreb, dvs va considerati normala?
V-ati implantat silicoane. Sunteti normala?
Ati avut mai multe divorturi. Sunteti normala?
Eu, si imi place sa cred ca si majoritatea umanitatii, NU consideram nimic anormal nici in silicoane. Nici in numarul de relatii amoroase.
Dar nici in homosexualitate. Diferit, da. Anormal, nu.
De ce? Fiindca cel mai bun reper pentru normalitate este MORALITATEA. Acel concept care se traduce prin o fraza simpla: trateaza-i pe altii asa cum si tu vrei sa fii tratat.
Nu cred ca stiti ce e o dezbatere.
Marele argument prezentat de dvs este povestea lui Adam si Eva. Intr-o dezbatere rationala, dvs veniti cu povesti biblice. Este ca si cum ati incerca sa luptati impotriva unui tanc, calare pe un inorog roz, care nici macar nu e acolo.
De aceea, dvs folositi impropriu cuvantul "dezbatere". Ce faceti dvs e un DISCURS.
Nu cred ca stiti nimic.
Acum 150 de ani, comentariul dumneavoastra ar fi fost anormal.
Pentru ca sunteti o FEMEIE, iar in trecut activitatea dvs se rezuma la facut mancare, facut curat, facut copii.
Probabil stiti, sau ar trebui sa stiti, ca argumentele impuse de artizanii discriminarii erau aceleasi prostii: idei religioase, elucubratii despre "sexul slab", normalitatea superioritatii barbatului.
Din fericire, cel putin in civilizatia vestica, acest mod de gandire a fost inlaturat cu succes. Emanciparea femeii este o mare victorie a bunului simt si a umanitatii.
Ce faceti dvs cu aceasta victorie? O folositi pentru a promova EXACT modul de gandire care declarase ca fiind ANORMALA participarea femeii la viata sociala.
Felicitari!

3 comments:

  1. Este un articol scris de o minte care aparent gandeste inainte sa apese tastatura fara a face conexiunea cu creierul. Imi place faptul ca scriitorul nu a tinut sa isi sustina punctul de vedere desconsiderand "biata" femeie, ci doar bazandu-se pe un punct de vedere care este de altfel si bine argumentat. Chiar merita aprecierea dar si multumirea cititorului.

    ReplyDelete
  2. Nu pot decat sa va felicit, constatand ca rezonez 100% cu acest articol.

    ReplyDelete
  3. este unul dintre cele mai frumoase articole-argument! si reprezinta cu siguranta si modul meu de gandire!

    ReplyDelete