9.09.2014

Ateule, ai impresia ca, daca esti ateu, te apropii de perfectiune?


Ateule, ai impresia ca, daca esti ateu, te apropii de perfectiune?

Distribui link-ul celor de la OFCR, nu pentru a sublinia trasaturile bisericii. Stim deja ca bor srl este o institutie ipocrita si duplicitara.

Mult mai interesante sunt comentariile, mai ales comentariile postate de specimenul <Marian Cbm>. Din cate imi dau seama, omul este ateu si se declara homofob. Mai mult, omul este mandru de ura sa fata de homosexuali. Parerea mea personala este ca tipul este doar un pusti idiot si agramat care uraste "poponarii" doar fiindca sunt diferiti de el.
Pana acum, pe aceasta pagina, am vorbit despre habotnici. Am prezentat habotnicul si i-am expus tampeniile emanate. Insa habotnicul este doar o parte a problemei. Problema majora este FUNDAMENTALISMUL.
Consider ca fundamentalistul este persoana care adereaza in mod strict la regulile impuse de o disciplina, mod de viata, cetatenie, orientare, etc. si doreste si ca cei din jur sa adere la acele reguli.
Habotnicul este doar un tip de fundamentalist. Insa, gasim asemenea idioti si daca ne raportam la alte repere. Daca ne gandim la nationalitate, gasim destui tampiti care sunt gata sa suprime tot ce e de alta nationalitate ca ei (de cate ori nu am gasit oameni care doresc "moarte bozgorilor!" sau au alte asemenea manifestari xenofobe). Daca avem in vedere culoarea pielii, inca mai gasim rasism si in zilele noastre. Cu siguranta ca am auzit despre discriminarea femeilor.
Astfel, daca tu, raportat la orice concept, clasifici persoanele in NOI (categorie in care esti si tu) si EI, daca tu doresti disparitia categoriei EI (prin suprimare, convertire, etc), desi existenta acestei categorii NU iti vatama cu nimic drepturile si interesele legitime, atunci tu ai inceput calatoria pe calea dreapta, lina si alunecoasa a FUNDAMENTALISMULUI.

Interesant este cum unii oameni cred ca au un scut protector care ii impiedica sa aiba manifestari de tip fundamentalist. In general acestia sunt cei mai inraiti fundamentalisti care invoca anumite atitudini considerate de ei "inaltatoare", doar pentru a justifica manifestarile de tip fundamentalist. Tiparul este destul de clar: se indica o categorie in care persoana s-a integrat (eu sunt crestin), se arata "bunatatea persoanei" (si iubesc pe toata lumea), pentru a se trage concluzia urmarita(dar ateii merita sa arda in iad).

O sa ma refer aici la atei.
Fara sa intru prea mult in definirea teremenlui, ateismul este raspunsul unei persoane la lipsa de dovezi ale religiei.
Ateismul nu este un "upgrade" al persoanei. Daca esti ateu, nu insemna ca esti mai bun. Nici nu inseamna ca esti mai frumos, mai destept sau mai tolerant. Daca esti ateu, inseamna ca esti ateu. Atat. Mai mult, daca esti ateu poti fi foarte usor si fundamentalist.
Multe persoane considera ca, daca sunt atee, manifestarile lor trebuie acceptate si vazute ca normale, doar datorita ateismului. Asa cum e si cazul lui <Marian Cbm>, care crede ca expresia "Sunt ateu" spusa la inceputul unei propozitii gireaza automat si ce vine dupa. "Sunt ateu, dar urasc homosexualii / tiganii / ungurii / crestinii"
FALS! FALS! FALS!
Ateule, daca urasti homosexualii (sau orice alta categorie din care tu nu faci parte), nu esti altceva decat un nimic fundamentalist. Intre tine si habotnic nu exista nicio diferenta importanta, cu exceptia uneia. Habotnicul URASTE fiindca asa ii spune religia lui. Macar el are o scuza. Care este scuza ta, ateule?
Atunci cand incepi cu prostiile tale despre aparitiile homosexuale in public, gandeste-te la un lucru: daca tu ateule heterosexual esti cu prietena (prietenul / sotia / sotul) in public si doriti sa va manifestati dragostea unul fata de celalalt, iti convine ca AI DREPTUL sa o (il) saruti in public? DACA TU, ATEULE HETEROSEXUAL, AI ACEST DREPT, DE CE IL NEGI PERSOANELOR HOMOSEXUALE?

No comments:

Post a Comment