9.09.2014

Despre habotnic

Fundamentalistul crestin (habotnicul)
Habotnicul este o persoana aparent normala.
Spre deosebire de marea majoritate a crestinilor, habotnicul nu este multumit cu faptul ca poate sa vorbeasca cu prietenul sau imaginar numit dumnezeu. El doreste sa isi impuna prietenul imaginar tuturor.
Fundamentalistul crestin nu accepta ideea ca nu toti suntem ca el. Habotnicul va incerca sa ne faca pe toti sa devenim niste clone ale sale. Cu vorba buna sau cu pumnul daca va fi lasat.
Habotnicul ignora faptul ca marile tragedii ale omenirii au avut la baza aceasta neputinta a omului de a accepta pe cei diferiti de el. Fundamentalismul nu este doar religios. Evreii, negrii, armenii sau chiar femeile au avut de suferit datorita celor care puneau discriminarea mai presus de acceptare. Datorita celor ca imparteau lumea in doua: cei ca NOI si cei diferiti de noi. Acest tip de om este intruchiparea rautatii si a prostiei.
Religia nu face nota discordanta. Fundamentalistii religiosi sunt cei care omoara oameni care nu cred in ce cred ei. Sunt cei care impun restrictii si care au o singura politica: cea a pumnului in gura.
Diferenta de opinii, dezbaterea sau discutia libera sunt printre cele mai mari temeri ale habotnicului. Acesta nu discuta, el tine un discurs. Habotnicul nu emite o idee, el este detinatorul adevarului absolut. Frazele sforaitoare sunt armele habotnicului nu ideile.
Nu veti vedea niciodata un fundamentalist dispus la o dezbatere libera si onesta. Fie a incercat sa participe si s-a facut de ras, fie insasi notiunea de dezbatere libera il infricoseaza fiindca nu mai poate pune pumnul in gura nimanui, fie psihoza este atat de adanc inradacinata incat omul crede sincer ca el este detinatorul adevarului absolut si ca orice altceva este mincinos sau irelevant.
In discursul habotnicului vom intalni deseori fraze incheiate cu cuvantul "punct". Asta este marca habotnicului: el a spus si gata. Orice altceva nu este primit. Asta e rolul "punctului".
Ateii sunt tinta preferata a acestor fundamentalisti. Ateul este persoana care a preferat sa respinga religia cu totul, fiind astfel mai periculos (in opinia habotnicului) decat cei de alte credinte. Daca un musulman sau un hindus au intrat in acest joc al misticismului si al irationalului, ateul refuza jocul cu totul si opune misticismului rationalul. Opune credintei stiinta. Astfel ateul poate foarte usor sa expuna erorile si ororile crestinismului, de aceea ateul trebuie atacat cu toate armele.
Nu conteaza ca pervertim morala. Nu conteaza ca falsificam istoria. Nu conteaza ca acuzam ateul de lucrurile pe care si noi le-am facut. Ateul e criminal, noi habotnicii suntem perfectiunea.
Acesta este habotnicul, omul care, in societata actuala, o societate bazata pe libera exprimare, pe drepturile omului, NU isi mai gaseste locul. El este doar o reminiscenta retrograda a trecutului glorios in care religia era legea, trecut glorios denumit in mod corect "the dark ages".
Hai sa vedem cateva trasaturi pe care habotnicul trebuie neaparat sa le detina:
1. Prostia. Habotnicul real (trebuie sa facem diferenta intre fundamentalistii reali si cei care se prefaceau a fi fundamentalisti doar pentru a face de bani fraierii - cum ar fi teleevanghelistii americani) este ignorant. Nici nu ar putea fi altfel. Un om citit, un om inteligent stie ca lumea nu se imparte in NOI si EI. Mai mult, un om citit stie ca fundamentalismul nu a adus nimic bun in aceasta lume. Un om inteligent stie ca progresul se face atunci cand exista posibilitatea schimbului liber de idei, nu cand apare un dobitoc care se pretinde detinatorul adevarului absolut.
De asemenea nu poti fi inteligent si sa crezi toate prostiile care apar in biblie.
Mai mult, un om inteligent stie sa nu fractureze logica, pe cand un habotnic nu poate exista fara sa incalce logica. Argumentul din ignoranta, apelul la autoritate, eroarea de asociere, falsa dihotomie, omul de paie si multe alte erori logice sunt "argumentele" cu care habotnicul isi sustine frazele.
2. Rautatea. Fundamentalismul se caracterizeaza prin dorinta de a elimina ceea ce este diferit. In societatea actuala, existenta legilor si a statului de drept face imposibila aceasta dorinta a habotnicilor, astfel ca rautatea este amplificata de frustrare.
3. Necinstea. Habotnicul, desi se declara mare iubitor de adevar, va minti cu fiecare ocazie pentru a incerca sa isi valideze ideile bolnave.
Habotnicul va spune despre iluminism si ateism ca sunt iubitoare de totalitarism, chiar daca insasi faptul ca el poate vorbi liber (libera exprimare) se datoreaza iluminismului.
Habotnicul crestin imputa ateismului totalitarismul, desi perioada in care religia a condus lumea a fost perioada cea mai autoritara din istoria lumii. Pentru habotnic nu conteaza ca progresul mondial a inceput sa ia avant doar dupa ce stiinta si educatia au fost scoase de sub jugul bisericii. El stie una si buna: religia mea e buna si altceva e rau.
E de inteles de ce habotnicul ataca iluminismul. Iluminismul a fost primul curent care a reusit sa impuna in constiinta oamenilor faptul ca regii, imparatii, domnitorii, liderii in general, nu conduc poporul datorita vointei lui dumnezeu. Acestia conduc tocmai datorita vointei poprului. De asemenea, iluminismul a venit cu deviza SAPERE AUDE - indrazneste sa gandesti!!!! O asemenea deviza este adversarul evident al habotnicului, intrucat el nu doreste oameni care sa gandeasca, oameni care sa cerceteze, oameni care sa se indoiasca. Nu, el doreste oite care sa creada.
4. Totala delimitare de ratiune si morala. Habotnicul este persoana care va incerca sa justifice crimele, violurile, genocidul si restul ororilor biblice, in timp ce el va condamna ateii sau homosexualii, doar fiindca sunt diferiti de el.
Habotnicul va multumi lui dumnezeu ca a iesit cafeaua buna, ignorand faptul ca in Zambia mor cam 5 copii pe minut datorita lipsei de apa. Habotnicul va arata cat de mare si de bun e dumnezeu, de fiecare data cand vede ca se intampla ceva bun. Daca se intampla ceva rau, habotnicul va spune ca dumnezeu e misterios si ca nu poate fi judecat de mintea umana, desi tot cu mintea umana l-a declarat pe dumnezeu bun, in primul exemplu.
Habotnicul va sta la rand cu restul oilor pupatoare de scheleti si se va gandi la cat de spalati pe creier sunt cei care nu stau la acea coada.
Acesta este fundamentalistul religios. Trasaturile prezentate sunt generale si sunt valabile cu privire la TOTI habotnicii.
Mai jos avem un exemplu de asemenea vierme urat mirositor care scrie fara discernamant despre atei. Veti gasi toate trasaturile de mai sus in acest text. Din alte postari ale individului am aflat ca este profesor. Se mai mira cineva de ce invatamantul romanesc este atat de prost cu asemenea "profesori"? Ar avea cineva curajul sa isi lase copilul educat de un asemenea specimen?

No comments:

Post a Comment