9.09.2014

Traiasca Newton! sau dovada ca exista dumnegod


Iata ce tampenii debiteaza unii: https://www.facebook.com/830902910267876/photos/a.830926103598890.1073741828.830902910267876/851668791524621/?type=1&theater
Citind postarea cretinului, scuze, voiam sa zic postarea "profesorului" de mai sus, am regasit un pasaj privitor la Isaac Newton. Habotnicul a "citit" Principiile matematice ale filozofiei naturale si a gasit o referinta a lui Newton la dum
nezeu. Bine, nu la dumnezeu ci la o fiinta care tine in echilibru sistemul solar, dar ce conteaza pentru habotnic? Dumnezeul lui e peste tot. Habotnicule, roaga-te si la acest Dumnezeu ! E mai real decat plasmuirea ta.
Habotnicul e ca o broasca disecata. Nu conteaza daca iti place broasca sau nu, odata ce o pui pe masa si o diseci, afli tot felul de lucruri interesante.
Asa e si habotnicul. Odata ce il analizezi, il poti folosi ca exemplu practic pentru cvasi-totalitatea prostiilor si a fracturilor logice.
Referinta la Newton, intalnita mai jos, arata doua lucruri: habotnicul NU a citit Principiile si habotnicul este mare fan al argumentului din ignoranta.
Isaac Newton este posibil cel mai inteligent om care a trait vreodata pe acest pamant. Doar in urma lucrarilor acestui om, stiinta a avansat cam tot atat cat a avansat in mia de ani cat a fost sub influenta bisericii. Nu o sa insist decat asupra unui aspect si anume Legea atractiei corpurilor.
Potrivit acestei legi (cunoscuta si sub numele de teoria gravitatiei - contestati si aceasta "doar" teorie, habotnicilor!) doua corpuri se vor atrage cu o forta direct proportionala cu suma maselor corpurilor si invers proportionala cu patratul distantei dintre corpuri. Aceasta lege a atractiei corpurilor, l-a scos pur si simplu pe dumnezeu din astronomie. Pana la Newton, dumnezeu era motivul pentru care corpurile ceresti se deplasau asa cum se deplasau.
Deci Newton a INTELES cum se atrag corpurile, a stabilit fizic si matematic legile atractiei. Omul a INTELES, asa ca aici nu e nicio mentiune despre dumnezeu. Stiinta lui Newton nu are nevoie de dumnezeu.
Problema apare cand incepem sa aplicam teoria lui Newton. Daca incercam sa aflam modul in care atractia corpurilor influenteaza doua corpuri (sa zicem Luna si Pamantul) problema nu e deosebit de complicata. Daca in ecuatie mai bagam un corp (ex: Marte), atunci trebuie sa tinem cont si de modul in care atractia se exercita intre trei corpuri de mase diferite, fiecare actionand asupra tuturor celorlalte. Deja problema se complica.
Daca mai bagam un corp (Soarele) in sistemul de ecuatii. Si inca unul (Saturn). Si inca unul (Jupiter) si bagam si satelitii lui Jupiter, din punct de vedere matematic clasic, problema devine imposibila fara un computer.
Asta a patit Newton. Cand a incercat sa demonstreze stabilitatea sistemului solar, matematica clasica nu i-a oferit raspunsul, astfel ca Newton ajunge la concluzia ca sistemul solar NU este stabil. Nu este in echilibru. Aici Newton a ajuns la limitele stiintei sale. Nu poate mai mult. Asa ca ce face Newton (cel mai inteligent om care a existat)? IL INVOCA PE DUMNEZEU. Nu pe dumnezeul crestin, dar asta nu conteaza. NEWTON IL INVOCA PE DUMNEZEU.
Ce scrie Newton: "cele sase planete primare (atunci erau cunoscute doar sase planete) se invart in jurul Soarelui pe orbite concentrice miscandu-se in aceeasi directie" (aici stiinta lui Newton nu are nevoie de dumnezeu). Insa, fiindca incercand abordarea traditionala a "problemei celor doua corpuri" in dovedirea stabilitatii sistemului solar, Newton a obtinut in mod eronat ca sistemul solar nu este stabil, Newton arata urmatoarele: "Cel mai frumos sistem ai soarelui, al planetelor şi al cometelor a putut să apară doar din sfatul şi stăpânirea unei Fiinţe inteligente şi puternice".
NEWTON LA CAPATUL STIINTEI SALE IL INVOCA PE DUMNEZEU. Atat timp cat stiinta i-a oferit raspunsul la intrebari, nu a avut nevoie de dumnezeu, insa atunci cand stiinta sa si-a aratat limitele, cel mai inteligent om a apelat la divin, la mistic. Isaac Newton a cazut prada argumentului din ignoranta.
Ca idee, Newton a inventat calculul diferential la o cafea. Cat ar fi putut descoperi aceasta minte stralucita, daca in momentul sau de slabiciune NU l-ar fi invocat pe dumnezeu si ar fi continuat cercetarile? Conteaza mai putin ca Huygens si Laplace, profitand de avansul matematicii, au dovedit ca sistemul solar este in echilibru, astfel alungandu-l cu totul pe dumnezeu.
Ce e important este ca argumentul la ignoranta este capabil sa afecteze si cele mai luminate minti. Daca oamenii, atunci cand raspunsul la o intrebare este greu de zarit, il invoca pe dumnezeu, atunci nu fac decat sa inchida o usa. Sa interzica mintii lor sa cerceteze. Aleg raspunsul facil in detrimentul raspunsului real.
Habotnicule, daca ai fi citit cartea pe care o citezi, ai fi stiut ca acele cuvinte ale lui Newton se datoreaza unei greseli. Unei greseli asa cum a fost si credinta omului ca pamantul e plat. Ai fi stiut ca religia a reusit sa perverteasca si o inteligenta uriasa ca cea a lui Newton. Ai fi stiut ca dumnezeu nu este altceva decat calea usoara pe care o alegem ca sa raspundem la intrebari dificile.
Insa cu siguranta ca tu nu ai citit cartea. O citezi ca papagalul, fiindca probabil ai gasit pe undeva citatul asta invocat de un habotnic ca tine.
Felicitari habotnicule!
Norocul nostru este ca sunt si oameni diferiti de tine. Oameni care aleg sa gandeasca. Oameni care nu se multumesc sa spuna ca "boala cutare e de la dumnezeu, asa ca nu trebuie sa o cercetam".

1 comment: