9.09.2014

De ce sunt habotnicii ahtiati dupa teorii conspirationiste?

De ce sunt habotnicii ahtiati dupa teorii conspirationiste?
E un lucru foarte ciudat cum habotnicii vor crede si chiar vor propovadui conspiratiile cele mai fantastice si cele mai absurde, insa vor nega cu tarie teorii stiintifice (da, e vorba de teoria evolutiei) cu mult mai plauzibile si dovedite in toate modurile posibile.
Acesta e un lucru pe care eu marturisesc ca nu il inteleg. Cum poate un individ sa respinga teoria evolutiei ca fiind o minciuna, iar in secunda doi sa inceapa sa vorbeasca despre reptilieni, chemtrails si chipul biometric?
OK, inteleg ca religia habotnicului este asemanatoare teoriilor conspirationiste: stupida, facila, fara nicio dovada. Totusi, habotnicul trebuie sa sufere de o prostie aparte ca sa cada asa usor in plasa acestor povesti moderne.
Pe de alta parte, teoriile conspirationiste bine facute sunt imposibil de invalidat, tocmai pentru acelasi motiv pentru care ele sunt imposibil de validat: sunt lipsite de dovezi. E ca si cum ai incerca sa invalidezi Star Wars. Nu se poate dovedi ca in acest univers vast nu exista o galaxie in care sa intalnim Jedi sau Sith.
Revenind la una din fictiunile preferate ale habotnicului (nu, nu este vorba de biblie), acum habotnicul ne reaminteste noua despre pericolul chip-ului biometric. Ne vorbeste despre apocalipsa si despre numarul fiarei.
Este interesant modul in care habotnicul creeaza acest pseudo rationament:
1. Se porneste de la un fapt adevarat (existenta cardului);
2. Se remarca o coincidenta numerica (numarul 666), astfel incat sa se creeze o legatura cu tampeniile religioase;
3. Se minimizeaza probleme reale (reducerea intimitatii) si se maximizeaza prostii religioase (profetiile biblice);
4. Se face binecunoscutul apel la frica (ce rau o sa fie daca vine fiara), astfel habotnicul inventad "problema";
5. Se ofera "solutia" la "problema", respectiv acceptarea prostiilor religioase (dumnezeu si alte rahaturi).

Poate ca la mintile slabe ar merge un asemenea "rationament", insa pentru cineva care gandeste, ceea ce face habotnicul este similar cu actiunea unui individ care te injunghie (creeaza problema) pentru ca apoi sa iti vanda un bandaj (hop si solutia!).

Prietene habotnic, problema chip-ului biometric diavolesc implineste in curand 10 ani. Cardul (cu numarul fiarei cu tot) implineste in curand 50 de ani. Dupa cum chiar tu vezi, apocalipsa nu a venit. Dupa cum apocalipsa nu a venit nici de la CERN, desi tu si cei ca tine va dadeati cu fundul de pamant ca gata-i cu lumea asta. APOCALIPSA ESTE O POVESTE INVENTATA PE CARE VOI O SCOATETI LA LUMINA CAND VA CONVINE. Ceva gen moaste.

Pe de alta parte, ideea chip-ului biometric este o idee care in viitorul apropiat sau indepartat ar putea deveni realitate. Avantajele si dezavantajele unei asemenea idei merita si trebuie discutate.
Insa discutia trebuie sa se poarte intre oameni rationali, nu intre habotnici. Discutia trebuie sa se axeze pe probleme reale, nu pe misticism si vrajitorie. Tu habotnicule, du-te si cearta-te cu samanii jamaicani in privinta chip-ului biometric, ca oricum sunteti la fel.
Mai mult, cat de stupid sa fii sa aduci ca argument biblia intr-o problema stiintifico-sociala? Habotnicule, sa aduci biblia ca argument intr-o discutie serioasa este ca si cum ai merge la razboi cu un pistol cu apa.
De ce nu ramai tu cu povestile tale si cu prietenul tau imaginar si lasi problemele societatii celor pentru care capul nu este doar ca sa nu le ploua in gat?

PS. Fiindca asa cum am mai spus, habotnicul nu gandeste ci preia informatii si le difuzeaza, tampeniile religioase de mai jos sunt preluate si de altii (https://www.facebook.com/daniel.ion.9235/posts/1533258533559524). De asemenea, atentie la comentarii.

Enjoy!

No comments:

Post a Comment